Ansökan för omställningsstöd öppen ett dygn till


Igår skulle varit sista dagen att ansöka om omställningsstöd.
Men Skatteverket håller öppet en dag till, på grund av it-underhåll.


Resultat har tidigare berättat att sista augusti varit sista dagen att ansöka om omställningsstöd. Nu har Skatteverket meddelat att då myndigheten behövde göra ett planerat it-underhåll under helgen som varit kommer tjänsten för att söka omställningsstöd hålla öppet även 1 september till klockan 24. Skatteverket kommer alltså att behandla ansökningar som kommer in även idag.

– Vi vill gärna påminna alla om att se till att ansökan verkligen har signerats och skickats in till Skatteverket. Logga gärna in och kolla så att din ansökan är insänd, eller kontakta oss, om du är minsta tveksam om det, säger Anna Larsson, sektionschef på Skatteverket, i en kommentar.

Myndigheten betonar att det är särskilt viktigt att kontrollera att ansökan skickats in om företaget ingår i en koncern, där flera olika bolag omfattas av samma ansökan. Alla uppgifter som ett företag lagt in i sitt eget utrymme i tjänsten, men ännu inte slutligen skickat in, kommer att raderas i och med att tjänsten stänger efter 1 september. Den som behöver ändra något eller komplettera med exempelvis revisorsintyg i en redan insänd ansökan kan fortfarande göra det genom att kontakta Skatteverket.

Charlotta Marténg

Läs mer: Skatteverket om omställningsstöd